Ерол Спенс не ја препознава „нулата“ на Теренс Крафорд: Со кого се бореше? Тоа не му вреди ништо!

Како што вели, не му е грижа што не е фаворит.

Ерол Спенс Јуниор  им се придружи на значителен број луѓе кои ја преиспитуваат оправданоста поради тоа што Теренс Крафорд е рангиран премногу високо во рангирањето паунд фор паунд. Скорот на Крафорд за победи-порази е импресивен 39-0. Меѓутоа, ако ги разделите противниците и времето кога „Бад“ се соочи со нив, само неколку се издвојуваат како ВБН П4П (WBN P4P) Топ 50.

Тие беа Јуриоркис Гамбоа во 2014 година и Шон Портер во 2021 година. Остатокот од неговите победи беа против борци на патот надолу или „топовско месо“. Спенс се согласува и го негираше скорот на Крафорд пред нивниот судир во полусредна категорија на 29 јули (седми месец).

„Теренс не се борел со никого, ништо не му вреди! Дури и Шон Портер рече дека не тренирал против тебе како што треба. Кел Брук веќе беше скршен, јас му го разнесов другото око. Теренс е голем борец, но ќе ја скршам волјата на уште еден голем борец. Ментално и физички ќе доминирам и ќе бидам најдобар. Сите титули што ги земав, ги земав од шампиони. Вие ги нарачувате. Ќе ги срушам. Не е важно што ќе се случи. Јас работам работа“. изјави шампионот на ВБЦ, ИБФ и ВБА.

Изјавувајќи дека Крафорд е фаворит кај обложувалниците, Спенс продолжи:

„Не обрнувам внимание на шансите. Се што поминав во последните неколку години, разбирам дека сум аутсајдер. Многу аутсајдери на крајот победуваат. Тоа е шармот на сè“.

За големината на судирот, Спенс заклучи:

„Ова е најголемата боксерска борба. Кога ќе ги погледнете нашите стилови и ќе ги знаете нашите менталитети, знаете дека никој од нас нема да сака да падне. Чувствувам дека некој ќе се скрши вечерта на борбата. Направив се што реков дека ќе направам, а последното нешто што треба да направам е да го победам Теренс Крафорд. Тој е голем борец, но ќе го скршам и ќе им покажам на сите зошто сум најдобар боксер, точка“, заклучи тој.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО