ЕП во борење за кадети: Во Бучим веруваат во победа на Арон Николов, што може да очекуваме од другите борачи

Во БК Бучим се оптимистички расположени пред првата борба на Европското првенство за кадети во Самоков, Бугарија, на Арон Николов кој во категоријата со 55кг утре се среќава со репрезентативец на Полска.

Во Бучим очекуваат победа.

На ЕП учествуваат борачи од 34 земји.

51 кг Омер Јусуфи – Флоријан Рихтер (Германија)

55 кг Арон Николов – Игор Кравчински (Полска)

60 кг Арбен Сејди – Хенрик Аветисјан (Ерменија)

65 кг Харбин Ахмети – Вилијам Данис (Словачка)

71 кг Кристијан Славевски – Алу Духаев (Русија)

110 кг Теодор Георгиев – Ксацери Кацпер (Полска)

Жени

43 кг Марија Спирковска

57 кг Марија Неделковска

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО