Емил Павлов го прими признанието „8 Ноември“!

Emil Pvalov so priznnaieto 8 noemvri

Општина Штип го одбележа Денот на ослободувањето: Марија Емилија Кукубајска, Лидија Коцева и Емил Павлов се годинашни добитници на признанието „8 Ноември“.

Priznanieto 8 noemvri vo Stip Pavlov

Младиот каратист Емил Павлов е третиот награден за особен придонес во областа на спортот и постигнувања на меѓународни натпревари во карате. Тојго прослави Штип со каратето во балкански, европски и светски рамки.

– Големо е задоволството да се биде добитник на ова признание, во изминатиот период на најдобар можен начин ја афирмирав држават и градот Штип, постигнувајќи и големи резултати -рече Емил Павлов.

Емил Павлов е европски карате шампион и носител на бронзен медал од Европските игри во Баку.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО