Џамахал Хил се повреди на тренинг и го ослободи појасот на шампионскиот појас на УФЦ во полутешка категорија

Јиржи Прохаска се повреди на тренинг минатата година пред реваншот против Бразилецот Гловер Тешеира и го ослободи појасот на УФЦ во полутешка категорија.

Чехот сериозно го повреди рамото на тренинг и мораше да оди на операција. Тој успешно се опоравува и наскоро би можел да се врати во акција.

Но, сега слична судбина го снајде уште еден шампион, Хил Џамахал, кој се надеваше на меч против Прохаска.

Имено, американскиот борец ја повреди ахиловата тетива на тренинг, а сега му е потребна и операција.

„Со месеци ја чекав средбата со Јиржи Проахаска и одбраната на титулата. За жал, сега морам да го одложам. Добив сериозна повреда на Ахиловата тетива… Морам да се оперирам и ќе треба време да се опоравам. Но, добив шанса на ист начин да се борам за појасот. Јиржи беше шампион, се повреди и го ослободи појасот за да не ја задржи категоријата. Сакаше народот да има шампион. Ќе го сторам истото“, рече Џамахал Хил и додаде:

„Сега морам се да потчинам на опоравување, бидејќи сакам да се вратам на сто проценти. Сега ми треба време да се фокусирам на моето здравје, добро да се закрепнување и да бидам апсолутно подготвен кога ќе одлучам да се вратам на борбите“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО