Дрим им го пренесува џудото на членовите од „Порака нова“ (ФОТО)

74

Вчера во салата на Џудо клубот Дрим од Струга се оддржаа спортски активности на која присуствуваа дел од членовите на „Порака нова“, како и кандидатите за негователи од проектот „Социјални услуги во домот“, каде се запознаа со членовите на клубот и беа вклучени во заедничките спортски активности.

Станува за онлајн сесијата Ко-креатион во рамките на проектот „Џудо фор ол“, притоа сите партнери работеа на развивање на програмата, методологијата, плановите за тренинзи и понатамошна реализација на џудо активностите за момент ќе биде инклузија со лицата со интелектуална попреченост во џудо!

Сето ова се случува во партнерство со „Порака нова“, Славиша Пејчиќ (Србија), ЦЕРТ & Џудо асоцијација на округот Мехединти (Романија).