Џошуа: Руиз случајно ме победи

28

Ентони Џошуа за прв пат открива дека поразот од Енди Руиз е случајност. Веќе со месеци, британската ѕвезда му ги дигаше акциите на Мексиканецот велејќи дека изгубил од подобар боксер. Во пресрет на реваншот во тешка категорија за светската титула, Џошуа се премисли.

„Морам да одам на следниот меч пооптоварен за борбата. Сега залогот е поголем“, рече поранешниот шампион и додаде: „Сеподготвувам да излезам на рингот во посериозно издание за разлика од првата средба. Тогаш бев доста опуштен. Покрај поразот ја преживеав трагедијата и си ги поставив неопходните прашања. Сите зборуваат како изгубив во Руиз, но за мене тоа е случајност “.