Џон Риел Казиемро го шокира Золани Тете (ВИДЕО)

53

Џон Риел Казимеро фрли голема бомба на боксерската галавечер во Бирмингем. Тој го детронизира шампионот Золани Тете со импресивниот нокаут во третата рунда. Со победата Филипинецот ја освои титулата на Светската боксерска организација (ВБО) во петел категорија.

Првите две рундин поминаа во досадно темпо. Тете беше невообичаено пасивен. Јужноафриканецот се врати по долгиот третман на повреда на рамото, заради што го напушти турнирот на Светската боксерска серија за трофејот на Мухамед Али.

Казимеро ја искористи ротацијата на Тете и пласираше две последователни десници во слепоочниците на шампионот. Ова беше почеток на крајот. Јужноафриканецот повторно беше испратен на подот, а малку подоцна средбата беше прекината.

Тете го забележа првиот пораз за седум години.