ЏК Дрим илинденски освои пет медали на „Илинден опен 2016“ во Софија

drim-piedestal-junior-ilinden-2016

Со 7 натпреварувачи Џудо клубот Дрим од Струга освои 5 медали на Меѓународниот турнир „Илинден опен 2016“ во Софија – Бугарија, од кои 2 златни, 2 сребрени  и 1 бронзен.

drim-sampionce-na-ilinden-2016

На турнирот учествуваа над 1000 натпреварувачи од 13 земји.

drim-ilinden-2016-sofija-ana-marija

Медалите за Дрим ги освоија:

  1. Дорјан Петкоски У-6 злато
  2. Марио Нелоски У-12 злато
  3. Анамарија Стојмилоска У-8 сребро
  4. Христијан Глигороски У-12 сребро
  5. Јаков Блазески У-8 бронза.

drim-site-na-ilinden-2016

Христијан Тодев и Михаил Касниоски се пласираа на петото место.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО