Девет медали за Такеда и Дан кју на „Будва опен 2016“

Takeda i Dan kju na Budva open 2016

На џиу џицу турнирот во „Будва опен 2016“ што викенд се одржа во Будва, Црна Гора, натпреварувачите на Такеда и Дан кју освоија девет медали.
Златни медали освоија Александар Трајковски,Тања Младеновска; Зоран Колевски сребрен, а брознените медали и припаднаа на Јаким Колевски, Ангела Трајковска, Бојана Симиќ, Никола Бошковски, Дарко Стојановски и Кенанџан Мејзини.

Медали по клубови – Такеда

1. Танја Младеновска – пионерки 10/11 -25 златен
2. Бојана Симик – Наде 12/13/14 -52 бронзен
3. Кенандјан Мејзини – Наде 12/13/14 – 66 бронзен

Дан – кју
1. Никола Босковски – кадет 15/16/17 -66 бронзен
2. Александар Трајковски – јуниор 18/19/20 – 62 златен
3. Дарко Стојановски – полетарци 8/9 – 42 бронзен
4. Зоран Колевски – полетарци 8/9 -24 бронзен
5. Јаким Колевски – полетарци 8/9 -30 сребрен
6. Ангела Трајковска – надежи 12/13/14 – 48 бронзен

Ipon.mk/В. Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО