Девет медали за Сеишин на „Миоки опен“ и најуспешен клуб за помлади пионерки

Денес на Меѓународниот џудо турнир во џудо „Миоки опен“ Сеишин со 15 натпреварувачи освои 9 медали – 2 златни и 7 бронзени.

Во конкуренција помлади пионерки Сеишин е прогласен за најуспешен клуб на натпреварот.

Резултати поединечно

1.Софија Ѓорѓиоска 1 во место
2.Матеја Николоска 1 во место
3.Јана Ангелески 3 то место
4.Арсениј Димески 3 то место
5.Теодора Илиоска 3 то место
6.Тамара Илиоска 3 то место
7.Немања Џагадуроски 3 то место
8.Марко Василески 3 то место
9.Никола Магдески 3 то место.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО