Дејан Митров ја заврши годината со триумф, а Бобан Данов трет во Призрен (ФОТО)

155

Дејан Митров ја заврши сезоната со триумф во пеливанско борење на турнир во Призрен-Косово. Тој го освои првото место во втора рака.

Бобан Данов е трет, бидејќи изгуби од Турчин до поен, додека Аце Арсов е поразен од домашен борач кој е и победник на турнирот.

На овој пеливански турнир учествуваа натпреварувачи од Косово, Албанија, Турција и Македонија, а се одржа во сала во организација на Сулејман Шалја.

Ipon.mk