Дастин Пориер: Не требаше да го разобличувам Мек Грегор

743

Дастин Пориер жали што го разобличил Конор Мек Грегор пред светот. „Дијамантот“ и поранешниот двоен шампион имаа договор, кој очигледно сè Конор се уште не го исполнил. Мек Грегор вети дека ќе донира 500.000 долари во добротворната фондација Пориер.

Нивната втора борба ја видовме на крајот на јануари годинава. Дастин победи со нокаут, а веќе три месеци нема информации од Мек Грегор за донацијата што ја ветил. „Озлогласениот“ му се налути на Пориер и го опсипа со навреди.

Конор вели дека не може да ги даде парите затоа што Пориер немал план за тоа. Пред неколку часа, УФЦ официјално ја објави третата борба и ќе ги видиме на УФЦ 264 во јули во Лас Вегас.

Средбата ќе биде многу интересна, а Пори призна дека погрешил.

„Мек Грегор и јас сме 1-1 и расправијата ќе ја решиме на 10 јули. Возбуден сум за трилогијата, но сакам да споменам нешто друго. Сите знаете дека сум многу страствен за мојата добротворна фондација.

Скокнав и открив лични работи што ме засегаа мене и Мек Грегор. Тоа беше грешка, но живееме и учиме. Мојата цел е да направам добро“, рече Пориер.

https://www.instagram.com/p/CNqAEyDJWt0/?utm_source=ig_embed