Данов, Мамути, Арапоски, Назифов и Бислими се победници во Костурино (ФОТО)

653

Вчера во Костурино – Струмица се одржа традиционалниот пеливански турнир при што во најатрактивната категорија победник е Бобан Данов – прва рака (тешка), а во другите се Бехар Мамути, Алириза Арапоски, Фадил Назифов и Меркан Бислими.

На турнирот учествуваа пеливани од Македонија и беа прикажани интересни борби.

Резултати:

1-рака

1.Бобан Данов

2.Самир Ибрахими

3.Орхан Имери

2-рака

1.Бехар Мамути

2.Шукри Асани

3.Бујо Нуиши

3-рака

1.Алириза Арапоски

2.Бајрам Хајдари

3.Басри Јусуфи

4-рака

1.Фадил Назифов

2…… Радовиш

3.Арменд Ристеми

5-рака:

1.Меркан Бислими

2.Идриз Идо

3.Омер Ибрахими