Дана Вајт: Тоа што се случува меѓу Конор и Хабиб е непристојно

105

Непријателството меѓу Хабиб и Мек Грегор повторно се разгоре и зема поголем замав од порано. Се навредуваат и сè оди во војнаа. Двајцата борци не знаат за доста на социјалните мрежи, па многу луѓе побараа од УФЦ да интервенира и да направи пресврт. Претседателот на организацијата Дана Вајт веднаш интервенираше и рече во едно интервју дека ова е неприфатливо и организацијата работи на ова прашање.

„Свесен сум за тоа што пишуваат Хабиб Нурмагомедов и Конор Мек Грегор на социјалните мрежи. Таа ситуација стигна до ниво кое е не прифатливо. Ги презедовме неопходните чекори и контактиравме со штабовите на двајцата борци. Ситуацијата ќе се разгледува внатрешно од сите страни“.

.