Човекот удрен од Мајк Тајсон во авион бара 450.000 долари од боксерската легенда (ВИДЕО)

Патник удрен од Мајк Тајсон во авион минатата година бара отштета од 450.000 долари.

Тајсон (57) беше снимен како постојано го удира Мелвин Таунсенд на лет од Сан Франциско во април 2022 година, откако претходно разговараше со човекот. Тајсон тврди дека г-дин Таунсенд бил „агресивен“, но неговиот правен тим веќе добил барање за отштета.

Адвокатите на Таунсенд велат дека нападот го оставил со болки во главата и вратот, губење на свеста, потрес на мозокот и повреда на главата. Во писмото до претставниците на Тајсон се вели:

„Ако не можеме да постигнеме спогодба, ќе продолжиме да работиме на случајот на г-дин Таунсенд за тужба“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО