Чимаев за Мек Грегор: Страшливецот се враќа!

Се чини дека Конор Мек Грегор веќе има подготвен противник доколку реши да се врати во средна категорија.

Мек Грегор е подготвен да се бори против Дастин Пориер на УФЦ 257. Ова ќе биде прва борба за Ирецот откако го победи Доналд Цероне на УФЦ 246 во јануари.

Иако многу навивачи чекаат враќање на поранешниот двоен шампион, Хамзат Чимаев не е еден од нив.

Како одговор на официјалната објава на Твитер на УФЦ во врска со враќањето на „Озлогласениот“, Чимаев кратко одговори: „Страшливецот се враќа“.

https://twitter.com/KChimaev/status/1351552527213490177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1351552527213490177%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FKChimaev%2Fstatus%2F13515525272134901773Fref_src3Dtwsrc255Etfw257Ctwcamp255Etweetembed257Ctwterm255E1351552527213490177257Ctwgr255E257Ctwcon255Es1_26ref_url3Dhttps253A252F252Fwww.lowkickmma.com252Fkhamzat-chimaev-on-conor-mcgregor-return-the-chicken-is-back252Fimage%3D

Чимаев, исто како и пред Мек Грегор со години, ги сврте главите на навивачите веднаш штом влезе во октагонот. Минатата година тој забележа две борби за 10 дена, кои ги доби со целосна доминација, а потоа забележа уште една победа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО