Четири медали за Макпетрол на Кроација опен (ФОТО)

112

Каратисти на Макпетрол на силниот Меѓународен турнир „Кроација опен 2018“ во Риека-Хрватска, освоија 4 медали од кои 1 сребрен и 4 бронзени.

Медалите ги освоија сениорите  Моника Пендароска (-55 кг) и Давид Петков (67 кг) бронзи, како и во У-21 Петар Спасеновски (-84 кг) сребрен медал и Давид Петков го освои вториот бронзен на овој турнир.

Петар Заборски (-75 кг) во сениорска, a Глигор Петков (-75 кг) и Давуд Рамаданоски (-68 кг) во јуниорска се пети.

Резултати
Сениори
-55 кг
Моника Пендароска – Нина Зупанчиќ (Словенија) 5-0
Моника Пендароска – Дина Дурмиш (Србија) 0-0
Репасаж
Моника Пендароска – Јулија Рајтер (Австрија) 1-0
Моника Пендароска – Тал Харше Бен (Израел) 6-0
За бронза
Моника Пендароска – Моника Бургерова (Чешка) 6-0

-67кг
Давид Петков – Леонардо Гаетани (Швајцарија) 10-0
Давид Петков – Стјепан Штимац (Хрватска) 2-0
Давид Петков – Томас Касерер (Австрија) 0-4
Репасаж
Давид Петков – Алан Деспоис (Франција) 8-0
За бронза
Давид Петков – Дино Поврзениќ (Хрватска) 1-0

-84кг- У-21
Петар Спасеновски – Кевин Гулиот (Франција) 2-0
Петар Спасеновски – Иван Баждар (Хрватска) 0-0
Петар Спасеновски – Матеја Рогозарски (Изреал) 2-0
Финале
Петар Спасеновски – Јоел ван Моеркерк (Холандија) 2-7

-67 кг – У-21
Давид Петков – Романо Џовани (Италија) 6-2
Давид Петков – Марко Џиан Пачино (Италија) 8-0
Давид Петков – Лука Кондиќ (Хрватска) 0-0
Давид Петков – Доминик Микула (Чешка) 1-2
За бронза
Давид Петков – Јован Цириќ (Србија) 1-1

Ipon.mk