Четири медали за Македонија на Европското првенство во кураш

Изминатиов викенд се одржа Европското првенство во кураш во Едрене, Турција, за јуниори и сениори на кое нашите репрезентативци освоија 4 медали – 1 сребрен и 3 бронзени.

Во јуниорска конкуренција Амина Факиќ во категоријата до 60 килограми освои сребрен медал, додека Мусај Беслими (55 кг) и Ахмед Факиќ бронзи.

Сениорот Ернад Реџиќ (+100 кг) освои бронза.

На првнеството имало учесници од 20 држави и се прикажани јаки борби.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО