Буакав стана будистички монах (ФОТО/ВИДЕО)

Букав Банчамек следните девет дена ќе ги помине во будистички храм.

Омилен тајландски борец оди во храмот во чест на покојниот крал Бумибола Адулјаде.

35-годишен борец пред пријатели и обожавателите ја помина церемонијата на бричење и влезе во храмот Веак во Банког.

Преку својата Фејсбук страница Букав побара прошка од оние на кои и згрешил, што е традиција пред влегувањето во храмот.

https://www.facebook.com/BanchamekGym/videos/1979492488757412/

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО