Брутален нокаут во стилот на Кро Кап – го исфрли противникот од рингот (ВИДЕО)

Еден од нокаутите се случи на Глори 77 кој во ретроспектива сигурно ќе биде меѓу најатрактивните во 2021 година во овој спорт.

Словакот Мартин Пакас се бореше против Турчинот Мухамед Бали , а мечот заврши со паѓање на Бали од рингот.

Десната нога за на болницата, левата за нога на гробиштата, некогаш легендарниот Мирко Филиповиќ зборуваше за неговите високи удари. Не би било чудно ако Кро Кап, како легенда на овој спорт, го инспирираше Пакас, кој упати удар во негов стил.

Тој го погоди противникот со брз удар од висок лев удар. Не беше за „гробиштата“, или за непосреден нокаут – Мирко е сè уште на негово ниво – но противникот се влечкаше како да пиел премногу, а Пакас го заврши со удари што го фрли низ јажињата.

Погледнете како изгледаше.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО