Борците на УФЦ 298 ќе бидат казнети доколку има траги од марихуана во крвта

Борците кои се натпреваруваат на УФЦ 298 добија упатства за тестирање на марихуана за претстојниот настан, кој ќе се одржи во Анахајм, Калифорнија.

УФЦ ги советуваше борците за тестови за дрога поврзани со марихуана, како и за можните казни што може да се издадат доколку позитивниот тест надмине одреден праг. Во е-пошта добиена од ММА фајтинг на борците им беше кажано, според правилата на Државната спортска комисија на Калифорнија, секој позитивен тест за дрога над 150 нг/мЛ ќе се смета за над лимитот.

Секој спортист кој тестира над прагот ќе биде казнет со 100 долари од комисијата. Белешката предупредува да „прекинете ја употребата веднаш за да се осигурате дека нема да го надминете“ прагот поставен од комисијата во Калифорнија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО