Борачот Горан Атанасов е најдобар спортист на Радовиш за 2016 година

66

Goran atanasov najdobar 2016 radovis

Вечерва Радовиш ги избра најдобрите спортисти за 2016 година, а тоа се Горан Атанасов (борење) – БК Бучим, кај сениорите, Столе Здравков (велосипедизам) кај јуниорите и кадетот Ратко.Костов (џудо) – ЏК Сенсеи.

ratko kostov ja prima najdobar sportsit 2016 radovis

Мите Ашкилов кој освои бронзен медал на Европското првенство во мај тај доби посебно признание, додека неговиот тренер Ристе Ристов е прогласен за најдобар во 2016 година.

Nade Ristova i ratko kostov sportist 2016 radovis

Ipon.mk/В.Д.