Борачите на Шкупи освоија 4 медали на меѓународен турнир во Братислава

Борачите на Шкупи се враќаат во Скопје со 4 медали – 2 златни медали, 1 сребрен и 1 бронзен од силен меѓународен турнир во Братислава, Словачка.

Медалите ги освоија:

28кг Бамир Сејфулаџи – златен
53кг Илхан Муртези – златен
28кг Башким Сулејмани – сребрен
51кг Убејд Фуга  – бронзен

На Меѓународниот младински турнир во Братислав, Словачка каде учествуваа борачи од седум држави: Словачка, Унгарија, Полска, Словенија, Чешка, Велика Британија и Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО