Боксерките квалификациите за Олимписките игри во февруари

137

Боксерките квалификациите за Олимпијадата во Токио ќе се одржат во февруари следната година. Почнаа во март во Лондон, но беа прекинати по првите 4 дена. Причината – пандемијата на коронавирус и неможноста да се заврши турнирот.

Во оваа фаза, сè уште не е јасно каде точно ќе се одржи турнирот. Идејата е ова да се случи на крајот на февруари, но МОК не именуваше домаќин. Веројатно повторно ќе биде англиската престолнина, но деталите се очекуваат следниот месец. Нема ништо официјално за светските квалификации. Треба да се одржат во мај.