Боксерите на Вардар денес во Никшиќ ќе настапат во РБЛ

Екипата на Вардар е во Никшиќ, каде што денес ќе ги има последните провери пред „Златниот гонг“ во Скопје во рамките на 3.коло во Регионалната бокс лига кое ќе се одржува денес Црна Гора.

Ова е втор настан на РБЛ, првиот се одржа Бања Лука.

Екипата на Вардар ќе настапи со 5 боксери.

3.коло Регионална бокс лига:

Младинци
60 кг Леонард Лимај  – Томислав Џиновиќ (Лозница)
63,5 кг Енис Алиу – Владимир Бериша (Сомбор)

Сениори
63,5 кг Дион Лена – Стефан Филиповиќ (Нови Пазар)
71 кг Алим Насуфи – Џиани Дедиќ (Железничар)
75 кг Ајхан Озмен – Вук Мичиќ (Славија)

Утре ќе се одржи 4.коло:

Младинци
57 кг Ален Рустемов – Филип Радовиќ (Никшиќ)/ Милан Чакширан (Сомбор) финале

Сениори
63, 5 кг Илхан Озмен – Вељко Глигориќ (Раднички Београд)/ Милош Гајиќ (Славија)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО