Бојан Мирковиќ одржа семинар за бразилско џиу џицу во Скопје

Ucesnici na seminarot bjj so Mirkovik

Македонската федерација за бразилско џиу џицу викендов организираше семинар со претседателот на Хрватската БЏЏ федерација, Бојан Мирковиќ.

polozija za bjj sudii

Првиот дел од семинарот беше посветен на судиите во БЏЏ, по што се одржа и полагање, а 8 ученици добија сертификат за официјални на нашата федерација, тоа се: Александра Јанкова, Стефан Пецевски, Тодор Настевски, Благоја Трајчевски, Дејан Чолески и Ивица Алексовски, инаку претседател на МФБЏЏ.

Вториот дел од семинарот беше за ММА и граплинг, при што се вежбаа техники за борба во стоечка позиција, како и техники за поминување на гардот, дрилови и друго.

ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО