Бо Никал очекува да се бори со Дрикус Ду Плесис

Бо Никал (5-0) го задржа совршениот скор со импресивна победа над Вал Вудбурн на УФЦ 290 во Лас Вегас, истиот настан каде Ду Плесис (20-2) го победи поранешниот шампион во средна категорија Роберт Витакер.

„О, боже, изгледа дека Дрикус го завршил. Ова е лудо. Ова е лудо. Му симнувам капа. Се чувствувам како да имам голема почит кон Витакер. Тој е толку тежок фраер. Но, да, успеа“, изјави Бо Никол за Фул сенд ММА. „Тоа е борба која ќе ја добијам на крајот, сигурен сум. Не знам дали ќе го победи шампионот, но знаете, сигурен сум дека ќе се бориме и мислам дека тоа ми се лесни пари“.

Од сега, борбата меѓу Бо Никол и Дрикус Ду Плесис не е ни блиску до случување, но можеби за неколку години тоа ќе биде борба што ќе се случи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО