БК Вардар 1961 го организира првиот Меѓународен меморијален турнир „Бојан Рангелов 2023“

Боречкиот клуб Вардар 1961 Скопје го организира првиот Меѓународен меморијален турнир „Бојан Рангелов 2023“ под покровителство на Општина Бутел.

Турнирот ќе се одржи на 9 септември во спортска сала „Антон Димитров“.

Поканети се учесници од Србија, Грција, Албанија, Романија, Косово, Франција  Босна и Херцеговина, Хрватска, Бугарија и сите домашни клубови членови на БФРСМ.

Бојан Рангелов и доајен на макединското борење и е основач на БК Вардар во далечната 1961 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО