Берат Јакупи го совои четвртото сребро, а женскиот кумите четврата бронза за Македонија на БП во карате

Берат Јакупи денес го совои третото сребро за Македонија на Балканското карате првенство за сениори во Тирана, Албанија, а женскиот кумите тим третата бронза.

Претходно денес сребрени медали освоија Емил Павлов и машкиот ката тим, а бронзи Петар Заборски и Фахик Весели освоија бронзи.

Јакупи во финалето загуби од српскиот каратист Ѓорге Тешановиќ со минимален резултат 0-1.

Да посетиме декаа вчера Викторија Јовановска се закити со сребро, а Вероника Костовска со бронза. Христаки Давитковски во конкуренција на ветерани освои злато.

Утре на програмата се екипните борби.

Резултати Балканско првенство:

+84 кг
Берат Јакупи – Јан Безочник (Словенија) 6-0
Берат Јакупи – Анес Бостанџиќ (БиХ) 2-1
Берат Јакупи – Бенјамин Шабани (Косово) 7-0
Берат Јакупи – Богдан Трикос (Србија) 2-0
Финале
Берат Јакупи – Ѓорге Тешановиќ (Србија) 0-1

Стефан Стојановиќ – Анџело Квесиќ (Хравтска) 1-9

Данило Божовиќ – Ѓорге Тешановиќ (Србија) 3-10
Репасаж
Данило Божовиќ – Мрилинд Реџепи (Косово) 1-3

Вегим Мурати – Гал Крзишник (Словенија) 4-6

Кумите тим жени
(Ј. Георгиева, В. Костовска, Ј. Манева и А. Мојсовска)

Македонија – Хрватска 2-0
Македонија – Босна и Херцеговина 5-13
За бронза
Македонија – Србија 5-2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО