„Белградскиот победник“ без радост за македонските боксери

На Меѓународниот боксерски турнир „Белградски победник“ во Србија нашите боксери не се радуваа, сите загубија во првите борби.

Арсим Етеми, Лео Јовановски, Јасин Лама се поразени со судиска одлука, а Али Аземи со прекин во втората рунда.

Убедливо најтежок противник имаше Јасин Лама во категоријата до 63 килограми, европскиот првак од Минск Лук Мек Кормак до Англија.

Нов предизвик за Лама и уште двјаца боксери е Балканското првенство во Загреб.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО