Барна Бор најдобар во најтешката категорија

И тертиот ден на Гранд при Астана 2014 се прикажаа одлични борби, и тоа во најтешките категории. Барна Бор од Унгарија беше најдобар во најтешката категорија, над 100 килограми.

judo 3 5

Кај жените Натали Пауел од Велика Британија во категоријата до 78 килограми не дозволи изненадување, како и Франциска Кониц од Германија над 78 килограми.

Комроншох Устопиријон од Таџикистан во финалето до 90 килограми, на разочарување на домашната публика, го совлада Асет Акметжанов од Казакстан. Затоа пак неговиот сонародник Максим Раков (-100 кг) не доволи изненадување.

judo 3 3

Резултати, жени -78 кг

1.Натали Пауел – Велика Британија

2.Луис Малзахан – Германија

3.Асунта Галоне – Италија

3.Викторија Туркс – Украина

+ 78 кг

1.Франциска Кониц – Германија

2.Ирина Кинџерска – Украина

3.Зарина Абдрасулова – Казакстан

3.Свитлана Иаромка – Украина

judo 3 6

Мажи -90 кг

1.Комроншох Устопиријон – Таџикистан

2.Асет Акметжанов – Казакстан

3.Александре Идир – Франција

3.Куеџо Нхабали – Украина

-100 кг

1.Максим Раков – Казакстан

2.Дмитри Петерс – Германија

3.Миклош Цирјенич – Унгарија

3.Рамадан Дарвиш – Египет

+100 кг

1.Барна Бор – Унгарија

2.Лури Караковетски – КГЗ

3.Андре Брајтбарт – Германија

3.Даниел Алершторфер – Германија

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО