Бакочевиќ и Кроата за малку не се пресметаа во базен, се е подготвено за ФНЦ Армагедон

263

Тврдината Св. Миховил во Шибеник вечер ќе биде домаќин на турнирот ФНЦ Армагедон. Третиот турнирски настан оваа сезона ни носи полуфинале, а борците вчера го одработија официјалното мерење. Сите 18 учесници во утрешното полуфинале успешно го минаа мерњето, а учесниците на „суперфајт“ Васо Бакочевиќ и Франциско Барио Кроата исто така успешно ја исполнија пропишаната тежина.

Борбата помеѓу „Кроата“ и „Психопатот“ беше договорена за „соочување“ до 75 килограми. Бакочевиќ на мерењето се појави со точно 75 килограми, додека „Панчи“ беше малку полесен со 74,7 килограми. Интересна сцена се случи помеѓу двајцата споменати борци за време на официјалното мерење. Имено, борците преку базенот стигнаа до вагата, а Бакочевиќ прв стапна на вагата. По него, пристигна Барио и веднаш по излегувањето од базенот го фати Бакочевиќ со боречки зафат, така и двајцата завршија во базенот. Се чинеше дека може да има искри меѓу борците, но обезбедувањето реагираше брзо и ги раздели.

Имаше одредени тензии помеѓу борците кои настапуваат како дел од турнирот. Полуфиналистите од средна категорија, Александар Вукосавjeевиќ и Матија Босанчиќ, се туркаа меѓусебно за време на соочувањето, но Дражен Форгач успешно ја смири ситуацијата. Инаку, вториот натпревар од средната категорија помеѓу Илија Бркан и Мате Шитум за жал беше откажан. Бркан се повлече од борбата и Шитум се пласира во финалето. Така, ќе гледаме само еден полуфинален меч во средна категорија.

ФНЦ Армагедон – полуфинале:

Перолесна категорија (-66 кг):

Денис Јуракиќ (Србија) – Виторио Амодео (Италија) Немања Тодоровиќ (Србија) – Матео Болфан (Хрватска)

Лесна (-70 кг):

Руси Минев (Србија) – Абрахам Аре (Хрватска)

Алесио Карчија (Италија) – Алберто Антиќ (Хрватска)

Велтер категорија (-77 кг):

Енис Муцај (Хрватска) – Александар Михаиловиќ (Црна Гора)

Радован Вуковиќ (Црна Гора) – Ѓорѓе Буковиќ (Србија)

Средна категорија (-84 кг):

Александар „Млата“ Вукосавjeевиќ (Србија) – Матија Босанчиќ (Србија)

Тешка (-93 кг):

Игор Кузмановиќ (Словенија) – Александар Димитријевиќ (Германија)

Жарко Јанковиќ (Црна Гора) – Марио Згела (Хрватска)

Супер борба (-75 кг):

Васо Бакочевиќ (Црна Гора) – Франциско Барио (Хрватска)