Арман Царукјан: Можам да го нокаутирам Ислам Махачев во првата рунда

На 3-ти декември во Остин, Тексас, се одржа турнирот УФЦ на ЕСПН 52, при што во главната борба Арман Царукјан го победи Бенеил Дариуш.

Царукјан го нокаутира американскиот борец за 64 секунди, по што побара борба за појасот против Ислам Махачев. На прес-конференцијата Арман на новинарите им кажа дека е способен да го нокаутира шампионот уште во првата рунда, како што направи со Дариуш. Во април 2019 година, Арман дебитираше во УФЦ во борба против Махачев.

Тие имале пресметка во Русија, каде што Ислам победил со одлука. Нивната борба стана борба на вечерта и им донесе по 50.000 долари бонус. Арман сега победи на 8 од последните 9 борби и верува дека може да се справи со шампионот.

„Се разбира, очекував и мислев дека ќе го нокаутирам во првата рунда. Потоа очекував да го предизвикам Ислам и да добијам удар за титулата. Можев да го нокаутирам Дариуш побрзо од Чарлс Оливеира. Се претставив многу подобро од Чарлс .

Оливеира веќе ја имаше таа можност, па сега беше мојот момент. Џастин Гејџи веќе ја има титулата БМФ, може да почека. Ако не ми дадат шанса за титулата, ќе дознаеме, но се надевам дека ќе ми дадат шут за титулата.

Тренирам во најдобрата сала со најдобрите борци во светот. Се чувствувам како да сум најдобар. Се надевам дека ќе променат нешто и ќе ме свртат против Ислам. Секогаш мислев дека борбата ќе оди според најдоброто сценарио.

Чувствувам дека можам да го нокаутирам уште во првата рунда. Треба да размислуваме за најдоброто, не треба да размислуваме за лошите ситуации“, рече Царукјан.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО