Андраде со уверлива изведба ја одбрани титулата на ВБО во средна категорија (ВИДЕО)

34

Светскиот шампион во средна категорија на ВБО, Диметриус Андраде (28-0, 17 КО) за прв пат како професионалецбоксираше во родниот Провиденс во американската држава Род Ајленд.

Поранешниот светски шампион за аматери втор пат го бранеше појасот светски првак до 72,6 кг против Мациеј Сулецки (28-2, 11 КО).

Андраде пружи убедлива изведба и го соборуваше 30-годишната Полјак во првата минута од борбата.

Сите тројца судии му ги дадоа сите 12 рунди на Андраде – 120-107.

По победата и тој како и Џермел Шарло, кој овој викенд ја одбрани ВБЦ титулата, го предизвика шампионот на франшизата Канело.

https://www.youtube.com/watch?v=h4tmwC-AKjc