Амра Фејзула петта на Балканското првенство за јуниори

117

Амра Фејзула (63 кг) го освои петото место на Балканското првенство за јуниори во Пазарџик, Бугарија, откако денеска ја загуби борбата за бронзениот медал.

Преостанатите шестмина репрезентативци немаа можноста да се борат за медал: Борче Ангелов, Марко Пановски, Никола Станоев, Берна Шерифовска (57 кг), Амра Фејзула (63 кг), Артан Рушити (73 кг) и Анастасија Качаниклиќ (66 кг).

„Не сум задоволен од прикажаното на Блаканското првенство од нашите јуниори, со чесни исклучоци. Очекував повеќе. Од друга страна, сакам да ја пофалам добрата организација на првенството“, истакна селекторот Славе Димитријоски.

Ipon.mk/В.Д.