Александар Заткоски: Борбата во кафез е предизвик за професионална кариера!

Aleksandar Zatkoski pobednik veles

Александар Затковски (-66 кг) на Фајт најт чемпион 3 во Велес ќе се сретне со Анто Палавра од Босна и Херцеговина. На Заткоски ова не му е прва ММА борба, но е прва професионална. Тој е млад борец со кариера во подем, кој веќе се има покажано во кик бокс, бразилско џиу џицу и граплинг, кој тренира под менторство на тренерите Ивица Алексовски и Зоран Петковски.

Zatkoski vo agol

Што знаеш за противникот?

-За противникот многу малку знам, зашто има само една борба во ММА, која ја гледавме и добро го проучивме стилот што го има Анто Палавра. Со мојот тренер (Ивица Алексовски) се подготвувавме скоро цел месец. Можам да кажам дека во мечот ќе влезам сосема подготвен и резултатот треба да биде позитивен со моја победа. Но, никогаш не се знае.

Како се чувстуваш пред борбата?

-Чуството пред секој меч е необично, не може да се опише со зборови. Тука е адреналинот кој ти ги меша мислите.

zatkoski grapling

Што значи за тебе борбата во кафез?

-За мене борбата во кафез е нов предизвик за понатамошни успеси и почеток на профи кариера.

Какво е чувството да се бориш пред 4-5 000 публика?

-Во 2012 имав прилика да се борам пред 5.000 публика, а тоа беше на кикбокс и ММА турнирот во Велес. Чуството не се опишува со зборови.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО