Александар Волкановски: Не гледам друг противник освен Макс Холовеј

95

Александар Волкановски верува дека првата одбрана на титулата ќе ја направи во Австралија против Макс Холовеј. Всушност, во моментот него го гледа како единствена реална опција за противник.

Поминаа три месеци откако Александар Волкановски стана вкупно трет шампион во перолесна категорија на УФЦ досега. Во борбата против Макс Холовеј претрпе повреда од која сè уште се опоравува, но е подготвен наскоро да започне со тренинзи и потоа да договори борба. Многу добро знае каде и кога. УФЦ 251 ќе се одржи во австралискиот Перт на 6 јуни и таму се гледа во главната борба.

„Тоа е планот и тоа е она што го сакам. Зошто да чекам еден месец и да се борам некаде на друго место кога можам да ја бранам титулата во Австралија. Знам дека Австралијците ќе го ценат тоа, особено затоа што како единствен шампион сакам да ја бранам титулата дома. Противникот се уште него знам, но името на Макс Холовеј е она во кое се располага. Тоа е најголемата борба во дивизијата сега “, откри Волкановски во интервју за „Сега или никогаш“ на ЕСПН.

Иако првично зборуваше дека Макс Холовеј не заслужува прилика, затоа што го победил убедливо, сепак, сега тоа се промени. Смета дека поранешниот шампион е единствениот вистински избор.

„Јас сум скромен човек, полн со почитување и сум свесен за тоа што го направи Макс за категоријата. Иако сметам дека убедливо ги добив петте рунди и голем број луѓе се согласуваат со ова мислење, подготвен сум да му дадам реванш затоа што е голем шампион. Нема никој друг кој може да ми биде противник. Другите момци во дивизијата имаа шанса во меѓусебни борби да се борат за позицијата предизвикувач, но тие не го сторија тоа. Значи, Макс е мојата борба. Но, не можеме да бидеме сигурни додека не добиеме потврда“, го изнесе своето размислување шампионот.

УФЦ 251 досега има една потврдена борба за титулата, онаа помеѓу Валентин Шевченко и Џоан Калдервуд. Но, тешко е да се очекува дека тоа ќе биде голема борба. Токму Волкановски најдобро котира за предводник на истата, а се чини дека на крајот токму тоа ќе се случи.