Александар Волкановски детално го анализираше УФЦ 302: Ако Дастин Пориер го искористи ова, тогаш може да победи

Александар Волкановски одбива да се обложи против Ислам Махачев на главниот настан на УФЦ 302, но верува дека Дастин Пориер има солидна шанса ако го искористи својот контрагард да го збуни противникот.

Волкановски добро го познава Махачев. Двајцата имаа тесен меч со поделена одлука на УФЦ 284, а потоа Волкановски ја загуби брзата заменска борба од Дагестанецот на УФЦ 294. Во новото видео кое го анализира претстојниот настан на УФЦ, „Великиот“ ја изнесе својата прогноза за главната борба на вечерта.

„Ислам ќе биде премногу добар“, изјави тој. „Мислам дека е премногу самоуверен борец за да прави грешки каде што ќе го фати некој како Дастин Пориер. Освен ако не го фатат, нели“?

Пориер е тип на борец кој може да фати секого, особено ако се има предвид дека е удирач левак. Волк го детализираше стилот на соборување на Махачев и забележа дека стандардниот стисок на дагестанскиот борач може да ја стави неговата глава точно во линија со посилната рака на Пориер.

„Не сака да влегува директно кога ќе почувствува опасност“, вели Волкановски за Махачев. „Се грижи дека е надвор од центарот. Неговата глава е офлајн, а потоа се враќа во подобра позиција додека ве соборува. Таков беше и Хабиб. Позицијата не е правилна, но тој го прави тоа за да ја задржи својата глава надвор од центарот и надвор од линијата на огнот, а повеќе пати секогаш прави одличен удар од таму“.

„Но, сега тоа ќе го парби против контраш. Силни аперкати, силни удари, силни колена“.

Волкановски додаде дека очекува Махачев и неговиот тим да се прилагодат и да избегнат да ги стават главите во опасна положба. Но, како што забележа тој, ако работите станат луди, инстинктот често владее или борецот троши толку многу време грижејќи се за левата страна што добива удар од силна десница … како што Ислам го доживеа во неговиот единствен ММА пораз од Адријан Мартинс. „Мислам дека единствениот пат кога Махачев беше нокаутиран беше против контри“, рече Волк. „Повторно, обично одите надвор од директот, сега тоа е вашата сила. Така што е малку незгодно“.

Сепак, Алекс сè уште ја прогнозира победата на Ислам.

„Мислам дека нема да презема премногу ризици на нозе бидејќи Дастин Пориер има одлични раце, одлични впечатливи. Мислам дека нема да се бори… Мислам дека Ислам е толку добар што ќе ја заврши борбата. Мислам дека ќе биде крај на принудавњето, дали е тоа во подоцнежните рунди или може веднаш да заврши“?

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО