Александар Усик пред борба со Даниел Дубоа: Гладен сум! (ВИДЕО)

Александар Усик уште еднаш предизвика многу насмевки околу неговата прес-конференција пред борбата со Даниел Дубоа. Овој пат ги насмеа гостите во салата со барањето дека е гладен во буквална смисла на зборот.

Украинецот им се заблагодари на сите што дојдоа да го прашаат за подготовките, но изгледа сакаше настанот да заврши еден час порано за да може да оди да јаде.

Добро познат факт е дека Усик во тешка категорија пристигна од позицијата неприкосновен шампион во полутешка категорија. Во тоа време, многумина се сомневаа во неговата способност да ја направи потребната тежина поради неговата висина, но докажа дека не само што може да влезе во тежинска класа, туку дека може да се бори за кој било од шампионските појаси.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО