Алекс Переира: Прохаска ќе ми биде полесен противник од Блахович

Алекс Переира верува дека Јиржи Прохаска ќе биде полесен противник од Јан Блахович.

Кон крајот на јули „По Атан“ го направи дебито во полутешка категорија во УФЦ. Го победи Блахович со поделена одлука и се најави за титулата. Појасот во моментов е слободен откако Џамал ​​Хил се повреди и ја  ослободи титулата.

Следен за титулата е Јиржи Прохаска која и самиот ја ослободи титулата заради повреда во 2022 година. Сега борбата меѓу него и Переира има смисла. Алекс верува дека ова ќе биде борба во стој која ќе може да ја добие.

„Секогаш ги анализирам противниците кога некому помагам. Во овој случај, анализирав кога му помагав на Гловер Тешеира. Затоа го познавам Јиржи Прохаска.

Јиржи сега нека има друга стратегија. Видов нешто, тоа е тешка борба. Иако некои луѓе можеби не се согласуваат, мислам дека Јан Блахович е потежок противник бидејќи има борби.

Ова малку ми отежна во моите обиди за ефективни опции за удар. Мислам дека со Јиржи ќе биде поинаку. Мислам дека Прохаска ќе сака да се бори во стој.

Тоа е момче што ќе се отвори повеќе и мислам дека тоа ќе биде отворена борба во стој. Сепак, оваа борба ќе ми биде полесна од борбата со Јан“, изјави Переира.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MMA PACK (@mmapack)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО