Алек Глигор Стојанов имаше рамноправен меч со Ороно во Патаја (ВИДЕО)

Plakatot za Alek Gligorov

Алек Глигор Стојанов синоќа е поразен во рамноправна борба со Ороно Мокмаутај во категоријата до 72 килограми на настанот Макс мај тај Ултимејт 2016 во Патаја во Тајланд.

Aleks Gligor Stojanov Pataja Tajland

Глигор прикажа одлична борба, а кај судиите долго се мислеа на кого да му ја доделат победата.

Стојанов настапи под швјацарското знаме, инаку тој е по потекло од Струмица, но неговите родители живеат во Швајцарија, а тој во Тајланд.

https://youtu.be/wRyRgmqPntg?list=PLm8DtKh24Ls_gC_Hd34oQTRh0YKdbjb_O

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО