Алџамеин Стерлинг е подготвен да испие пиво со Петар Јан

Шампионот во петел категорија на УФЦ, Алџајмејн Стерлинг, тврди дека неговата караница со Петар Јан се должи на нивната конкуренција во октагонот.

Во последната година видовме две битки меѓу нив. Во првиот меч Јан доминираше, но зададе недозволен удар и загуби со дисквалификација.

Во втората битка Стерлинг покажа дека се подобрил и победил со поделена одлука. „ФанкМастер“ остана шампион во дивизијата, а Јан ќе треба да акумулира победи за да добие нова шанса.

Пред нивните две средби бевме сведоци на многу навреди и закани. Сепак, Стерлинг нема лоши чувства кон својот руски колега.

„Никогаш не беше меѓу мене и Петар Јан. Не реков дека не можам да го поднесам овој човек.

Би пиел пиво со него. Веројатно постојано ќе зборуваме глупости. Мислам дека сето тоа се случи меѓу нас бидејќи и двајцата веруваме дека сме најдобри.

Кога имате двајца борци кои веруваат дека се најдобри, тогаш сосема е природно да имате конфронтации“, изјави Стерлинг за Ариел Хелвани.

Во неговата следна битка Стерлинг ќе се бори со Ти Џеј Дилашоу или Хенри Сехудо.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО