Академија Атанасов со 9 медали на „Топ Тирана опен“ (ФОТО)

296

Академијата Антанасов имаше успешен настап на Меѓународниот таеквондо турнир „Топ Тирана опен“ во главниот град на Албанија освојувајќи по два златни и сребрени медали во А-калса и четири злата и едно сребро во Б-класа.

Медалите ги освоија:

А – класа
Христијан Спасовски – златен
Теона Станковска – златен
Ива Ивановска – сребрен
Анастасија Видинска – сребрен (Анастасија изгуби во финале на златен поен)

Б – класа
Марина Крстевска – златен
Љупка Арсовска – златен
Ива Ѓоргијовска – златен
Лука Ангеловски – златен медал
Блага Цветковска – сребрен.

Ipon.mk