Адесања: Рацете ми беа како шпагети во борбата со Стрикленд

Повеќето луѓе очекуваа Израел Адесања да победи на главниот настан на УФЦ 293 на 9 септември и да го задржи појасот во средна категорија. За негова несреќа, Шон Стрикленд го победи и му приреди едно од најголемите изненадувања во историјата на ММА.

Оттогаш, Адесања не е многу активен во медиумите. Тој очигледно сè уште не може да сфати што точно се случило. Дури неодамна поранешниот шампион во средна категорија се појави да ја коментира борбата со Американецот.

Адесања го опишува искуството како да го споредува со надреален лош сон.

„Тоа беше како лош сон. Еден од оние што не е ни кошмар. Си велиш дека е ноќна мора и се плашиш. Се обидуваш да го удриш типот, но твоите раце се како шпагети. Се чувствував како да сум во лош сон.

Едноставно не можев да го најдам својот ритам поради неговиот притисок. Постојано беше таму. Неговиот тренер му помагаше, а јас реков: „По ѓаволите. Добар план за борба од нивна страна“.

Не можев да се приспособам во од“, изјави Адесања.

Сега има интензивна дебата околу тоа дали Адесања треба веднаш да добие реванш. На крајот, одлуката е на УФЦ, бидејќи тие го одредуваат предизвикувачтот за титулата во средна категорија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО