Адесања: Преместувањето во полутешка е среден прст за Џон Џонс

Како што претходно објави Дана Вајт, Израел Адесања одлучи да се качи во полутешка категорија и да се соочи со новиот шампион – Јан Блахович. Според Вајт, желбата дошла од Адесања, кој сакал да остане активен наместо да го чека Роберт Витакер.

Но, „The Last Stylebender“ рече дека има уште една голема причина за овој потег. Без изненадување, таа го вклучи и неговиот непријател Џон Џонс.

„Тоа е само голем среден прст за него. Му покажувам дека правам нешто што тој не може”, рече Адесања и додаде: „Тој двапати ги победи сите во категоријата, а тоа почна да се бори со рециклирани борци од средна категорија.

Нека не ми кажува да ја сменам категоријата и да се борам, бидејќи не го сторил тоа 10 години откако е во организацијата. И ќе го направам тоа“.

Доколку успее да стане следниот (петти) двоен шампион на УФЦ, тоа ќе биде големо достигнување за Адесања, но тој не застанува тука.

„Лудо е како се редат работите. Кога ќе ја земам титулата од Јан и Џон претпоставувам дека ќе ја освои титулата во тешка категорија, тогаш ќе одам во тешка категорија. Ќе држам три титули истоврмено“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО