А. Емелијаненко добива стан во Москва, ако е трезен 1 година

Руската ММА ѕвезда Александар Емелијаненко објави видео од претседателот на Меѓународната боксерска асоцијација (ИБА) Умар Кремлeв, со кој склучи договор. Според Кремлев, ако Емелијаненко преживее една година без алкохол, ќе му даде стан во Москва.

„Ако до крајот на годината биде во таква боречка форма и со добри резултати, ќе има стан. Без алкохол, само спорт“, изјави Кремлев.

Потсетуваме, Александар во последните 6 месеци го лекуваше алкохолизмот во центар за рехабилитација во Ингушетија. Тој успешно ја заврши рехабилитацијата и е трезен веќе 7 месеци. Сега Емелијаненко планира да ја обнови борбечката кариера и да подготви реванш со Вјачеслав Дацик.

„Склучивме договор со Умар Кремлев за стан во Москва! Ќе го добијам ако бидам трезен до 20 јануари 2025 година. Кој ме фати пијан, добри луѓе, ќе добие награда“, рече Емелијаненко.

Александар пред неколку години направи таков договор со Рамзан Кадиров. Тогаш чеченскиот претседател му даде мерцедес, кој требаше да го земе доколку Александар пропие. На крајот братот на Федор Емелијаненко се пропи и Чеченците си го земаа мерцедесот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО