Мерење за УФЦ Фајт најт 199, Луис и Даукаус точни (ВИДЕО)

355

Дерик Луис и Крис Даукаус го поминаа мерењето за настанот УФЦ Фајт најт 199 што ќе се одржи за 24 часа во Лас Вегас.

Поранешниот предизвикувач за титулата во тешка категорија Дерик Луис ќе се бори со Крис Дукас во главната борба на настанот. На мерењето Дерик имаше 120,20 килограми. Дукас, пак, тежел 106,82 килограми.

Во коглавната битка ќе ги видиме Белал Мохамед и Стивен Томпсон во полусредна категорија. Двајцата имаа иста тежина и по 77,33 килограми.

Џастин Тафа, Сијара Јубенкс и Мејси Чијасон потфрлија на мерењето.

Резултати и видео од мерењето:

Главна карта
Дерик Луис (265 / 120,20 кг.) – Крис Даукаус (235,5 / 106,82 кг.)
Белал Мухамед (170,5 / 77,33 кг.) – Стивен Томпсон (170,5 / 77,33 кг.)
Аманда Лемос (115 / 52,16 кг.) – Анџела Хил (115,5 / 52,38 кг.)
Рафаел Асункао (136 / 61,68 кг.) – Рики Сајмон (135,5 / 61,46 кг.)
Диего Фереира (156 / 70,76 кг.) – Матеуш Гамрот (155,5 / 70,53 кг.)
Младенчето Свансон (145,5 / 65,99 кг.) – Дарен Елкинс (145,5 / 65,99 кг.)

Прелиминарни:
Дастин Столцфус (185,5) – Џералд Мершарт (185,5)
Раони Барселос (135,5) – Виктор Хенри (136)
Џастин Тафа (267) * vs. Хари Хунсукер (238,5)
Sijara Eubanks (127,5) * – Мелиса Гато (125)
Чарлс Журден (145,5) – Андре Евел (145)
Ракел Пенингтон (145) – Мејси Киасон (148,5) *
Don’tale Mayes (256,5) – Џош Парижанец (262)
Мет Сејлс (155,5) – Џордан Левит (155,5)