20 медали за ЏК Пролетер на Државното првенство за млади пионери и сениори У-23

124

Screenshot 2015-11-09 16.22.03

Џудистите на Пролетер од Прилеп Државното првенство за млади пионери и млади сениори до 23години имаа 20 пласмани во првите тројца, од кои 6 се први, 7 втори и 7 трети места. На првенството учествуваа осум клубови, кое вчера се одржа во Сарај кај Скопје.

Први места освоија: Петрески Мартин, Богданоски Христијан, Ристеска Христина, Спиркоски Дино, Ристески Гоце и Томески Никола.

Второ пласирани: Стефановиќ Андреј, Павлоски Михаил, Кироваков Марко, Петејчук Лука, Станојоски Андреј и Стојаноски Јован.

Трето место: Спиркоски Никола, Самарџиоски Петар, Стојаноски Михаил, Ангелески Христијан, Кочоски Никола, Стојческа Симона и Цаневски Валентин.

Ipon.mk/В.Д.