15 медали за Стронгест и рутс на „БЏЏ јуниор 2017“ во Белград (ВИДЕО)

Вчера на Меѓународниот турнир во бразилска џиу џицу „БЏЏ јуниор 2017“ во Белград, Србија, Стронгест и Рутс БЏЏ од Скопје освои 15 медали – 9 златни, 2 сребрени и 4 бронзени.

Во напредните категории македонскиот тим е трет на турнирот.

Златни медали освоија:

 1. Даниела Алексовска – напредна категорија;
 2. Никола Цветановски – напредна категорија;
 3. Ива Богдановска – напредна категорија;
 4. Марко Панчевски – напредна категорија;
 5. Вања Милевски – напредна категорија;
 6. Мирела ИЗберовиќ – почетничка категорија;
 7. Никола Мојасовски – почетничка категорија;
 8. Ева Илиевска – напредна категорија;
 9. Кико Арсов – напредна категорија.

Сребрени медали:

 1. Томи Блажевски – напредна категорија;
 2. Дамјан Петровски – почетничка категорија;

Бронзени медали:

 1. Давор Метовиќ – напредна категорија;
 2. Бојан Митковски – напредна категорија;
 3. Александар Колевски – напредна категорија;
 4. Андреј Василевски – почетничка категорија.

Ipon.mk

Фото: Стронгест.мк

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО