12 џиу-џицу заповеди на Карлос Грејси! (ВИДЕО)

123

Карлос Грејси

Џиу-џицу далеку од тоа дека е само боречка вештина – тоа е начин на живот. И бидејќи источните боречки вештини го тренираат, не само телото, туку и духот, така и џиу-џицу има своја философија.

Еве ги 12 заповеди на мајсторот Карлос Грејси Сениор – брат на основачот на бразилското џиу-џицу Хелио Грејси.

Ветувања …

 1. Да се ​​чувствувате сигурни и ништо да не може да го наруши спокојството на духот.
 2. Да се ​​стремите кон среќа, здравје и благосостојба.
 3. Да се ​​прикажете на своите пријатели дека ги цените.
 4. Да гледате од позитивната страна и да го претворите оптимизмот во реалност.
 5. Да мислете само на најубавото, работете за најубавото и очекувајте го само најубавото.
 6. Да се ​​радувате на успехот на другите, како се радувате на својот.
 7. Да заборавите на грешките во минатото и да ја фокусирате енергијата за достигнувања во иднината.
 8. Да ги правите среќни оние околу вас и да се насмевнувате кога некој ви зборува.
 9. Да поминете повеќе време во себеусовршување, а не во критикување на другите.
 10. Да бидете уверени за да не се чувствувате загрижени; да бидете смирени, а не лути; да бидете среќни, а не збунети; да бидете силни, а не да се плашите.
 11. Да имате добро мислење за себе и тоа да го изразувате пред светот/луѓето. Не со гласни зборови, туку со добри дела.
 12. Да веруваш силно дека луѓето се на ваша страна, додека сте лојални и чесни кон себе.